Jeroen: Toegankelijk maken van bewegen is de rode draad

Mytylschool Gabriël

Samen met de gemeente Den Bosch en een vakleerkracht van de HUB Rosmalen heeft Jeroen de Uniek Sporten gids gemaakt, met een overzicht van alle sportmogelijkheden in de regio voor mensen met een beperking. Het hoort bij de website www.unieksporten.nl/brabant. Daarnaast is Jeroen buurtsportcoach in Vught, waar hij de openbare ruimte beweegvriendelijk maakt. Hij is ook betrokken bij de Special Sportdag in juni en zet samen met OJC Rosmalen een rolstoelvoetbalteam op. Ze willen een crowdfunding starten voor een verhard veld en overkapping, om de elektrische rolstoelen tegen regen te beschermen.

Bewegen is de start van alles
“Toegankelijk maken van bewegen is de rode draad in alles wat ik doe. Mijn broertje zat op Mytylschool Gabriël, dus in havo 4 had ik me al voorgenomen om hier te gaan werken. Wij waren niet anders gewend dan alles samendoen. Samen op vakantie naar de Alpen, mijn vader en ik tilde die rolstoel met mijn broer wel omhoog.”

“Sporten is voor mij de mooiste uitlaatklep. Als je kijkt naar de eerste communicatie tussen kinderen en ouders dan is dat beweging; vastpakken, wiegen. Het is de start van alles. Het ontwikkelt je lichaamsbesef. Als je dat niet hebt kun je emotionele blokkades krijgen, want dan weet je niet waar het gevoel in je lichaam zit en wat je er mee moet. Hoe beter je je lichaam kent, hoe beter je je emoties kunt reguleren. Daarnaast is het sociale heel belangrijk, de invulling van je week, met mensen die eenzelfde idee of passie delen. Ik wil daarom voor anderen de drempels om te sporten weghalen.”

Meer nieuws

Magazine winter 2023

Sportoriëntatie: Hoe ziet jouw bewegende leven er straks uit?

VSO-leerlingen maken een toekomstplan voor zichzelf

Geslaagd! En daar hoort een diploma bij

Matthijs is vrolijker omdat hij zich beter kan uiten

Jeroen: Toegankelijk maken van bewegen is de rode draad

Ga naar de inhoud